"Промените, които правим, политиките са важни, не личностите. Искаме да мине концепцията за справяне с маргиналните групи. Ще създадем план-график за реализация. Не мога да кажа, че въобще не сме чули хората от улиците и промените не са продиктувани от протестите". С тези думи започна участието си в "Патарински LIVE" по Канал 3 Александър Сиди от ВМРО.
 
"Искал съм подкрепата на ДПС за неща, по които имаме общи виждания, протестите помогнаха да се вземат решения по теми като „студения резерв”. Полезни са протестите, когато поставят наболели въпроси, надяваме се да подобрим начина, по който живеят българите", заяви депутатът.
 
"Битката на институциите е грешна – не може президентът да вика от едната страна на площада, от другата да викат срещу него. Трябва да има диалог в политиката, но спорът по идеите трябва да бъде не на площада, а в парламента.  Лицемерно е хората, които подкрепят "Да, България" да протестират – процедурата по избор на главен прокурор е направена по закона на Христо Иванов", каза още Александър Сиди.
 
Александър Симов от БСП, от своя страна, сподели: "Юмрукът се появява когато има промяна, съпротива. Румен Радев свърши своята роля – подкрепи хората. От 3 години България прилича на врящ перманентно котел".
 
Борис Ячев от НФСБ пък коментира: "Имали сме противоречия с Ангелкова, преценихме, че след като не е положено достатъчно усилие за преодоляване на кризата в туристическия бранш, е време за нейната смяна".