Необходими са сериозни промени в структурата на държавата. Очевидно системата не работи.

Такива промени бяха направени и в други страни на Европа, когато е имало поредица от избори - Франция и Италия са пример.

Това мнение изразиха пред Нова ТВ анализаторите Асен Агов и Нидал Алгафари по повод връчването на втория и третия мандат на президента и очертаващите се парламентарни избори.

"Всичко е възможно, виждали сме всякакви безумия. Най-голямата грешка, която се допусна е от президента Румен Радев - трябваше да задържи мандата две години - свършва му президентския мандат, прави си политическия проект и се опитва да оправи държавата", коментира на шега Алгафари.

"За хирургическата операция в държавата е нужен хирург. Всички в момента са едни добри стажанти - правили са операция от апендикс, но не смеят да направят сърдечно-съдова. Всички политически формации не са съгласни със ситуацията, но не могат да го променят, защото нямат с какво. Стари труженички отново са в новия бардак", допълни той.

"Властта е тегоба, но за всеки, който иска да я упражнява по съвестен начин. Затова е необходима съдебната реформа -0 да се наказват тези, които злоупотребяват с политиката. Най-накрая се говори за ВНС, за промяна в Конституцията. Така се постъпи във Франция и Италия, трябва да се види какво правят големите държави. Негласуването е мирен протест на хората. Те чакат своя лидер", смята Асен Агов.