Изказах се критично за Бокова и преди, реших обаче да изчакам, защото можеше аз да бъркам, но уви, не е така. Аз нямам други мотиви освен гласуванията. Тя е неодобрявана поради прекалената си близост с Русия. Това е неофициална позиция на много западни медии и организации. Нехаресването й не се крие само в миналото й. Това заяви в ефира на Нова телевизия Георги Харизанов от Института за дясна политика.
С него в студиото беше социологът Андрей Райчев, според който няма нужда от смяна на кандидатът ни.

"Зад Бокова е Путин, но Путин е и против нея. Тя е много слаб кандидат, тя е комунист, а после се казва - тя е силен кандидат. Прилича ми на: Първо не съм ти взимал гърне, второ ти го върнах вчера и трето то беше спукано. Води се кампания срещу нея. Тя има шанс като първата жена, ако решат да е жена това е тя. Германия не може да кадрува ООН, защото ООН се появява във връзка, че Германия е съборена. На въпроса кой, отговорът е Меркел. Не може две чужди страни да решават кой ще е нашият кандидат", бесен бе Райчев.

"България не е голяма страна и не може да си позволи някой да разговаря на трето място, какво ще правим ние. Това, ако се случи на Сърбия или Гърция, те ще запалят света. Между какво избира Борисов - избира между ЕНП и България. Не може да дърпаме Бокова, само защото са ни казали нещо" добави Райчев

"Пред очите ми се разиграва задкулисие. Марионетка на това е Кристалина Георгиева. Тази жена, която смяташе да реши нашият демографски въпрос със 100 000 афганистанци и тя трябва да бъде нашият наложен избор ли? Няма как да стане", отсече Райчев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ