​​​​​​​Правенето на правителство "на косъм" е излишно. Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия социологът Андрей Райчев.
Президентът съвсем съзнателно забави връчването на мандата, при положение, че имаше ясен отговор от двете най-големи партии, че ще го върнат. Ясно е, че ГЕРБ и БСП искат избори, където ще се борят за златния и сребърния медал. А изборите плашат някои малки формации като Реформаторския блок. Той вече е изчерпан субект. И без това досега едва се крепяха, а вече не могат да се гледат помежду си. Не знам къде са тръгнали да съставят правителство, коментира Райчев.

Според бившия служебен премиер и кмет на София Стефан Софиянски ниското одобрение към политиците не е случайно. Вижда се, че не могат да се справят с елементарна ситуация.

Един месец след изборите нямаме никаква яснота за управлението на страната. Това показва една политическа импотентност на хора, които не могат да се справят с един казус и се водят от собствения си интерес, а не от интереса на обществото, заяви Софиянски.