Искането за сваляне на имунитета на Борисов ще консолидира двете партии за кабинет. Гешев и Радев насила ще вкарат боклуците от ПП във властта отново. Това пише Калина Андролова в коментар в мрежата. 

Ето какво още гласи той: 

"Радев не е добър технолог. Така и не разбра, че не може да удря всички едновременно. Защото "всички" ще се обединят. Трябваше да помогне на Борисов да унищожи боклуците. Но не можа да се преодолее, егото му е по-силно от мисленето.

На Радев му се вдигна самочувствието, когато враговете на Борисов застанаха до него; когато беше временно подкрепен от (да не казвам кои) да води цветната революция срещу Борисов, когато натрупа ресурс от властта и пожела това да продължи дълго. Радев действа с къси пасове, без креативност, без дълбока стратегия. Иска му се нещо, задвижва се от импулс за отмъщение, съветват го разни любители на пари, както и бивши бсп-гравитиращи електрони, които ако да биха били добри, щяха да си подредят собствената си партия и нямаше да изобретят ПП именно през властта на Радев.

Способността да проваляш всичко около себе си, както някои фигури около Радев са правели с години, е валидно перманентно.

Радев доказа, че е свръхнаивен, давайки ход на Киро и Асен, и ползвайки за ковчежник абсолютно арогантен, неспособен да внимава човек. Но пък счупен в кръста от поклони към шефа си, с пура и златен пръстен като във филм от булевардния жанр.

Радев не може да преценява хората, кадровата му политика е пълен провал и това се вижда с просто око през всичките тези години. Този му дал куфароносец, оня му дал аферист, третия му предложил любовниците си, четвъртият го посъветвал за "гениите Асен и Кирил" и пр.

Неразпознаването на смислените хора е лошо лично качество. Ясно е на кого залага той (в момента по принуда), но няма да може да контролира човека, да го напътства и командори.

Радев закъсня да направи партия. Все повече шансовете му намаляват. Той иска да играе удобно и да рита топката от защитена територия.

Можеше да размаже ПП по време на предизборната кампания, но не го направи. Прикриваше погромите им през служебните си кабинети, опитвайки се да бъде въжеиграч и да си прави личен пиар. Реагира чак, когато ПП го нападнаха, все едно че никога не е знаел какво мислят за него. А Гешев просто се защитава.

Според мен пропусна най-добрия момент да направи консервативен политически проект, можеше буквално да разцепи електората на ГЕРБ, можеше да прибави сериозна периферия, можеше да заеме солидно пространство.

Всичките играчи се свързват помежду си ситуационно, но всички се мразят помежду си и чакат момента да си забият ножове в гърбовете и всеки да отреже главата на другия. Накрая онези отвъд голямата вода ще ги изиграят всички, сблъсквайки ги помежду им, и ще изплуват клоуните. Защото именно клоуни са нужни сега.

Веднъж се провалиха, но сега непременно ще ги върнем в играта. После клоуните ще "застрелят" всички политически глупаци, които ги реанимираха, ще изпепелят земята, ще я разчистят за навигация и ще избягат отвъд голямата вода."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук