Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки остро разкритикува поредният опит за манипулации и очерняне на страната ни от страна на българската секция на „Дойче веле”. Скандалът с една изфабрикувана лъжа, очерняща страната ни, набира все по-голяма сила. Както БЛИЦ писа, журналистът Александър Андреев си позволи да вземе анализ на колегата си от Франкфурт алгемайне цайтунг Михаел Мартенс и да преиначи почти цялата публикации, изваждайки думи от контекста в служба на неясно каква идея.
Трябва ли една уж българска медия да защитава чужди интереси и защо трябва да позволяваме да бъдем потъпквани – това коментира евродепутатът Александър Джамбазки пред БЛИЦ.

Ето какво каза той за публикацията в "Дойче веле”:

Това не е агенция, това е пропагандна машина,  винаги е на първа линия, когато трябва да се плюе нещо, свързано с националния ни интерес.

Авторите в българската секция на „Дойче веле” правят всичко по силите си да доказват как традициите ни са вредни. Те винаги намират да кажат лоша дума за всеки национален празник. Да не забравяме, че те бяха глашатаите на „клетите бежанци - майки с деца”. Години по-късно почнаха да обръщат палачинката по най-лицемерния начин.

„Дойче веле” е пропагандна машина и много антинационална. Материалите, които публикуват за България, целят обикновено унижаване на националното достойнство, пропаганда на всякакви други,  но не и български ценности. Пропагандна машина, работеща основно против България.
 
Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ