България изглежда по различен начин днес. Има много общо това, което направиха хората у нас, с това в Щатите. Хората наказаха статуквото. Това заяви в ефира на Нова телевизия социалистът Антон Кутев.
"Този процес започна още преди 10 години, още с издигането на Борисов. Той беше антисистемния играч, а сега е системата. Те не са недоволни от управлението му обаче, те са недоволни от цялостната политика на всички партии. Засега го правят с гласуване", смята Кутев. 

"За да могат да бъдат размазани ГЕРБ, трябва да има нещо ново. За мен ген. Радев и БСП не са едно и също, но социалистите получават огромен кредит на доверие. Даже вече те са конкуренция", призна си той. 

"Марешки беше уцелил нишата. Той се самоуби обаче с действията си, като реши да подкрепя Борисов. Повече компромиси нямаме право да правим в БСП, особено пък с ДПС. Смятам, че не е задължително да влезем в изпълнителната власт. Смятам, че е възможно да спечелим категорично парламентарните избори и да имаме мнозинство", заяви Кутев.

Веднага след него в студиото влезе и Методи Андреев, част от парламентарната група на ГЕРБ.
 

"Една политика трябва да се води с убеждение, че е правилната политика. Бисмарк казва, че всяка политика е по-добра от колебливата политика. През тези две години това беше и най-големият минус на кабинета Борисов. Свободният десен избирател е особено чувствителен", призна Андреев.

"Десните партии в България губят избори не заради своята външна политика, а заради своята вътрешна политика. Предстоят ни сега тежки години. В момента, в който Борисов подаде оставка, се получава сериозен политически дисбаланс. Няма гаранция, че казаното от Румен Радев ще бъде изпълнено", смята той.

В ГЕРБ при всички случаи ще има недоволство, каквото и да казват от партията", заяви Андреев. Той призна, че е гласувал за Цачева на балотажа, но пък на първия тур е подкрепил Трайчо. Според него близо 1 милион десни избиратели са подкрепили ген. Румен Радев.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ РЕЗУЛТАТИ, КОМЕНТАРИ И АНАЛИЗИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ