Свършихме това, което трябваше и вярвам, че беше достатъчно ясно за гражданите. Опитахме се наистина да променим България, но показахме, че може да се управлява по друг начин и схемите могат да бъдат осветлени и дори спрени.

Това заяви в ефира на "Лице в лице" по bTV говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

"Това правителство ще остане в историята като нещо важно, което се е случило на България", добави Кутев. 

"Никога не сме си поставяли за задача ГЕРБ. Целта беше да дадем шанс на държавата да се развива във вярна посока", каза той.

"Никой не може да ме убеди, че практиката на ГЕРБ относно бюджета е добра. Нека обаче да убедят съдът и прокуратурата", добави Кутев.

"Това е странен перформанс в един парламент всички да са опозиция. Ние в момента управляваме по логиката на Конституцията. Това правителство приключва след една-две седмици, каквото и да стане. Надявам се все пак да има кабинет, защото трябва актуализация на бюджета и промяна на много закони", каза той. 

"Ако няма редовно правителство, то ще има правителство, но то ще е друго, не сегашното. Може да има съпад в някои ведомства, но това правителство ще е различно с различен указ от президента Румен Радев", заяви Кутев. 

По думите му следващото правителство ще затваря, не сегашното. "Трябва да осигурим достатъчно възможности за бизнеса и икономиката. Трябва да направим нещата в здравен и икономически план така, че да не се стигне до задълбочаване на кризата", заяви Кутев.

Той призна, че ще остане оптимист до последно. 

"Здравният министър досега не е въвел нито едно ограничение. Ние им даваме вратичка, с която да могат да работят на 100%", обясни Кутев относно новите  мерки от Стойчо Кацаров. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!