Атака категорично се противопоставя на изграждането на втора джамия в София, проект, който беше одобрен от столична община. Това заяви Волен Сидеров по бтв. Той посочи, че по този повод ще се срещне с главния архитект на София.
Основният аргумент против изграждането на подобен център е, че те не подлежат на контрол и стават средище на ислямизъм. Според Сидеров това нямало нищо общо с толерантността. Второ минаре в София ще покаже, че държавата ни не е християнска, а мюсюлманска, заяви лидерът на Атака. По думите му темата за Възродителния процес трябва да се коментира спокойно и разумно, а не истерично. Проблемът има различни страни, някои не са добре осветлени и вината на българите трябва да бъде премахната, коментира още Сидеров.
Относно навлизането на олигарсите в политиката лидерът на Атака беше категоричен, че това не е добре за страната ни. Това преплитане на власт и бизнес, много често сенчест бизнес, е много тревожно и то тревожи не само българската общественост и партньорите в Брюксел, които непрекъснато повтарят тази опасност, категоричен бе лидерът на „Атака”. Той обясни още, че висши функционери, членове на ЦК на БСП, които стават олигарси, трябва да бъдат клиенти на прокуратурата. Сидеров отбеляза, че основният проблем обаче си остава, че няма осъдени имена, свързани с корупция в политиката и бизнеса.
Сидеров не изключи след изборите да има коалиция между ГЕРБ и БСП. Той призова за ясни отговори и за съставянето на управленска програма още в началото на следващата година. Най-вероятно обаче с хитрувания, снижавания и прикляквания левицата ще избегне конкретните отговори до изборите, прогнозира лидерът на Атака. /БЛИЦ