Както знаете, партия АТАКА от 2005 година сме предлагали съответните промени по съответните закони. Трябва да се разследват тези, които направиха дивашката приватизация. Това заяви Десислав Чуколов пред журналисти в парламента.

"Иван Костов отмени едни разпоредби, ние предлагахме да се върнат, за да може да бъде разследвана приватизацията. Виждаме, че има главен прокурор, който иска да разследва криминалния преход", заяви Чуков по повод наредбата на обвинител номер едно на Българи ДАНС да разследва цялата приватизация.

"Днес колегите от АТАКА и аз разписахме промяна в наказателния кодекс, която ще развърже ръцете на главния прокурор, за да може ефективно да осветли нещата и да осъдят виновните ефективно.

Не трябва да има давност и прошка за тези, които ограбиха родината ни. Приватизацията приключи, но започват да се дават концесии. Предлагаме да падне и давността за този вид сделки", заяви още Чуков. 

"Предлагаме промяна в наказателния кодекс, тези които са грабили родината, да бъдат съдени. Това внасяме в деловодството на НС", допълни той.

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!