Този т.нар. италиански развод - един техен министър говореше за италианско семейство, сега виждате замеряне с долно бельо. За един ден да излезеш да се замеряш с толкова мръсотия и да търсиш виновен, защото нямаш коалиционна култура. Така коментира пред БНТ Рамадан Аталай от ДПС разрива между „Има такъв народ“ и „Продължаваме промяната“.

„Когато човек работи само с принципите си, значи правителството се е разложило. Правителството се разложи пред очите на всички“, заяви той.

Депутатът припомни, че ДПС е предупреждавало, че участниците в настоящата коалиция нямат опит и култура да се изслушват.

„Снощи премиерът, човекът, който последен трябва да излезе да каже каква е ситуацията, пръв се затече към една от телевизиите, час и половина да обяснява“, посочи Аталай. „Това е началото на края, за да можем да спрем кризите, които те сами създават в България“, заяви той.

„Ако тези които са на власт и днес смятат, че там ще се облагодетелстват и ще изкарат определени средства, от ДПС нямаме подкрепа към тия. Особено към онези ръководители, които лъжата я нямат за нищо“, категоричен беше депутатът.

На въпрос дали ДПС ще подкрепи актуализацията на бюджета, той отговори: „Имаме сериозни забележки  между първо и второ четене“.

„Кризите ги създава Кирил Петков. Има определени хора в парламента, които мислят по различен начин, но те са в последните редици“, посочи Аталай.

Относно изнесените от лидера на ИТН данни за злоупотреби в енергетиката той попита: „Г-н Слави Трифонов сега ли го видя това нещо? Къде са 1 милиард и 100 млн.?“.

„Какво ще направят? Нови иновации в енергетиката ли? Нов терминал за прекарване на газ? Или ще прекара нов газопровод от България за къде?“, добави той.

По думите на Аталай, управляващият крият, че танкерът с втечнен газ от САЩ се разтоварва в Турция. Причината за това е, че при регазификация цената ще стане 18,5 долара. „Той ще се продава като турски газ“, обясни той.

На въпроса колко ще бъде крайната цена на газа за юни, той отвърна: „Отговор не получаваме. Те се замерят с долното бельо и още и се чудят как да се оправят“.

„Бъдете убедени, че в Чирен няма газ“, завърши депутатът.