Да се вземеш много на сериозно и да пренебрегваш кой ще плати газа, да изпъкнеш, че ти си човека, който е спрял доставките на газ от единствения ти доставчик досега, води до изкривено мислене. Излиза, че затваряме крана на единия брат и отиваме да се молим на другия брат пълзейки.

Това заяви в студиото на „Тази събота“ депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

„Временната комисия ще разследва преведени ли са средствата на „Газпром“ за закупуване на газа. Ако са преведени в долари, какво е трябвало да се направи в последствие, за да получаваме все още от този кладенец доставка на газ, преди да сме изкопали новия кладенец“, добави той.

Аталай допълни, че енергийно бедните хора у нас вече са над 650 000 и отиват към 1 млн. души.

„Ако бяха ни послушали и не бяха въвели мораториума, като че ли този рязък скок, който се случва в момента, днес щяхме да бъдем малко по-умерени в растежа на цената на енергията. Не ми е понятно защо не оставят нещата в енергетиката в ръцете на енергетиците“, заяви още Аталай.

На този фон депутатът от ДПС Станислав Атанасов заяви през седмицата, че е бил заплашен от премиера Кирил Петков с думите „Ще ви оправя“.

„Не може да се каже, че с отправянето на заплаха ДСП трябва веднага да се страхува, да се чувства виновна или по някакъв начин да търси изход. Не му отива на един премиер. Писахме писма до Департамента, за да видим дали Джеймс О'Брайън е казал тези думи: „Дръж се, Кириле, аз ще ти помогна да им видим сметката на ДПС“. Всичко това ще излезе наяве“, заяви по темата Аталай.