Не виждаме осъществяване на съдебната или правосъдната реформа, чрез закриване на работещи структури. Това заяви в ефира на "Лице в лице" депутатът и председател на ПП на ГЕРБ Десислава Атанасова. 

"Има отнемане на мониторинга на България по тема организирана престъпност. Да, не е дълъг периодът, откакто работят специализираните съдилища, но е добре да се направи преценка по кои дела има забавяне и по кои се работи веднага", каза тя. 

"По делата, по които има тежко извършени престъпления, се работи ефективно", добави Атанасова. 

"Темата за борбата с корупцията е очевидно, че няма чак такъв търсен обществен ефект, т.е. делата се забавят. До този момент има малко обществено значими дела и присъди, които да са във финална фаза", каза тя. 

"Ще е грешка, ако се закрият спецсъдилищата, особено по отношение на делата за тежката организирана престъпност. Корупционните дела могат да минат в съдилищата, но не е редно да закриваме подобна работеща структура", каза Атанасова. 

"Изказвания на премиера, вицепремиера и членове на ПП за г-н Каримански ни разтревожиха. Те казват, че той е човек без морални качества и неотговарящ на високия стандарт, който уж са си задали управляващите. След като той е дълбоко корумпиран човек, който няма моралната летва да бъде шеф на БНБ, как може в парламентарна република да бъде председател на Бюджетната комисия. Кирил Ананиев има всички качества, които се изискват за този пост", подчерта Атанасова. 

Тя подчерта, че още преди две седмици от ГЕРБ са заявили, че няма да подкрепят нито една от двете кандидатури за шеф на БНБ. "Едната кандидатура отпадна или с есемес, или с обещание за по-висок пост. Съчувствам на г-н Гюров", каза тя.

"Смятам, че е логично хартиените бюлетини да се върнат", подчерта Атанасова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!