Съвсем ясно е в последните седмици, че политически чадър няма разпънат над никого. Нещо повече от вчера стана ясно с особена категоричност, че проверките няма да спрат, така че обществото ни да получи справедливост. Това каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в eфира на Канал 3.

Нямам къщи за гости, асансьори или тераси. Питам се, как би реагирала г-жа Йончева, чието семейство има три къщи за гости, дали ще предоставят къщите за гости на пенсионери или деца сираци. Абсолютно съм убедена, че каквото и да я призова, към каквато и да е обществена кауза, това няма да се случи, каза още тя.

Това интервю показа Борисов такъв какъвто е, показа че е ядосан, но и че е решителен, коментира тя вчерашното интервю на премиера.

По повод не социологическите изследванията, факт е, че скандалите ни носят щета. Вчера премиерът каза и още нещо, че денят за прошка е 26 май. Ако хората, които все още ни вярват, а ние сме показали резултати, за тези 10 години се направи доста, грешили сме навярно, но и сме показали, че всеки носи отговорност, заяви Атанасова.

Водачът на листата не БСП е обвинена в пране на пари, не от ГЕРБ, а от българския съд, добави Десислава Атанасова.  Думите на Корнелия Нинова тя оприличи на политически оксиморон. ”Обявява се против къщите за Гости, но близки да Йончева имат три къщи за гости”, подкрепи твърдението си тя.

Доколкото знам в момента има проверка на всички къщи за гости, ако се установят пропуски в работата на контролните органи съм убедена, че няма да има компромис за никого, каза още Атанасова.