През 2013 г. атаките към мен станаха два месеца преди изброите и сега става същото. Това каза председателят на предизборния щаб на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов , цитиран от Дарик.

„За европейски избори европейските политики трябва да бъдат водещи в предизборната кампания, но те винаги минат през призмата и на вътрешната политика. Защото ние винаги разчитаме на силна и обединена Европа и солидарността, която получава страната ни във всички тези години след влизането ни в ЕС“, заяви Цветанов.

На въпрос какво влияние ще имат всички скандали през последните седмици върху изборите, той отговори: „Аз досега запазвам пълно мълчание по темата, защото все пак има институции, които трябва да си свършат работата. Защото каквото и да кажа в такава ситуация, с отсрещната негативна енергия, която създадоха нашите политически опоненти, дебатът ще остане безсмислен“, подчерта Цветанов. Той обясни, че в свое изявление е обяснил всичко и е видял, че няма съществен ефект.

„Това, което предприех като политическо действие, за да не създаваме усещането, че има хора, които на всяка цена искат да останат на определени позиции в държавата, е да подам остава. Във всички тези години на Преход кога за съмнения са напускали дадена позиция? Аз съм отговорен човек и за мен ГЕРБ е кауза“, заяви Цветанов. Той посочи, че излизането му от парламента е политическо действие, за да може институциите в България да си свършат работата и за да няма съмнение, че някой ще окаже въздействие върху тях. Цветанов припомни, че през 2013 г. атаките към него са станали два месеца преди изброите и посочи, че сега става същото. „А през 2014 г. на местните избори имаше отново възможност да стана вътрешен министър. Аз тогава отказах, понеже не бяха приключили делата“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов обясни, че ГЕРБ иска да покаже, че има политици, които могат да поемат и политическа отговорност в такава сложна ситуация. „Защото видяхме, че нашите политически опоненти при идентични случаи въобще не предприеха нищо“, заяви той.