Председателят на Председателския предизборен щаб на ГЕРБ и партии, подкрепили листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори, Бойко Борисов присъства на подписването на политическо споразумение между СДС и Движение "Гергьовден".

Документът бе подписан от председателите на двете формации Румен Христов и Драгомир Стефанов.
"Не искаме да виждаме БСП във властта. Това е причината да подпишем това споразумение и да подкрепим листата на ГЕРБ и СДС", разкри председателят на "Гергьовден" Драгомир Стефанов.

"За мен най-голямата грешка на тези избори е да се съсредоточим върху вътрешните проблеми на България. На всички българи вече е ясно, че европейската политика ни засяга и то много. Не сме колебали да подкрепим ГЕРБ. Те са единствената партия, членка на ЕНП, която има реален шанс да спечели евроизборите. Пожелавам успех и на "Да България". За нас основният противник си остава БСП", заяви почетният председател на "Гергьовден" Любедн Дилов - Син.

"За мен БСП и "Да, България" работят заедно срещу ГЕРБ. На нас също основният ни противник е БСП, но последните действия показват, че "Да, България" работят заедно и мислят заедно. Оставам на вас да си направите изводите", отговори му от своя страна Бойко Борисов.
"Единството прави силата. Ако гласовете се разхвърлят, това означава загуба. Аз се радвам, че в ГЕРБ осъзнахме, че не сме ние единствената дясна партия, която има подготвени кадри. Подписването на тези споразумения е и един тест за предстоящите местни избори", категоричен беше Борисов.

Той коментира и посещението на Папа Франциск. "Мисля, че това посещение е много добро за България. Когато папата е някъде, целият свят го следи. Не е важно какво ще му кажа на папата, а какво ще каже той. Всички камери от цял свят ще следят визитата му в България. Убеден съм, че всички институции ще се представим на ниво. Хиляди и хиляди хора работят по организацията и охраната на това събитие", каза премиерът.