Днес за пореден път лъсна грозната истина. Това заяви депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Станислав Балабанов на брифинг в кулоарите на парламента. Поводът е, че парламентът не допусна в дневния си ред обсъждане на Закона за личната помощ в пленарна зала.

Балабанов: Най-страшното нещо се случва пред очите ни!

"За съжаление, новоформираната коалиция между БСП, ДПС, "Продължаваме промяната" (ПП), "Демократични България" (ДБ) и един "почтен независим депутат", решиха да не допуснат Закона за личната помощ да се гледа в пленарната зала", обяви той.

"Битка, която ще продължим да стоим, ще продължим да се опитваме да го вкараме в пленарна зала, за да го видим в действия. Учудващо е, че формации, които говорят от трибуната за социални мерки, всъщност саботират тази помощ за хората.

Обвиняваха ни, че заради ИТН ще бъдат саботирани пенсиите и антикризисните мерки. Заради ИТН има бюджет, това е истината. ИТН остава единствената последователна партия, която продължава да стои зад думите си", допълни още Балабанов.

"Когато внесохме този закон, всички коалиционни партньори изпищяха, включително "Продължаваме промяната" изпищяха", подчерта председателят на ПГ на "Имат такъв народ" Тошко Йорданов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!