В момента аз съм лидер на партията "Презареди България". Съдът пусна по-рано делото за партията на Христо Иванов. Но нас ни забавиха и ние нямахме време да внесем документите за учредяването на партията. Това заяви в студиото на БНТ Николай Бареков.
Съдът в България и съдебната система са в окаяно състояние. Не мога да издиря в момента жив съдия, за да ми даде един обикновен лист и не съм случаен човек. Представете си какво се случва с обикновените хора", изтъкна евродепутатът.

"Предварително съдът ми заложи капан, за да не мога да се регистрирам. И не съм в лобито на кръга "Капитал", посочи Бареков.

"Ако съдът не ми позволи да си регистрирам партията си купувам един билет, сядам до вас и започвам да гледам цирка наречен "Избори". ЦИК ми предложи малко под масата партията ми пак да се казва "България без цензура", но аз ми обясних, че това не е законно. Аз няма да се кандидатирам като водач на листи на предстоящите избори. Аз нямам обща тема с Нинова и Борисов. Аз подкрепям референдума на Слави, защото още преди години това беше наша идея", допълни Бареков.

"За мен политиката не е на всяка цена. Не е фатално, ако не участвам на изборите. По професия аз съм журналист. Никой не е влязъл в политиката, за да остане завинаги там. Но е важно да се спазва закона. А в случаят с мен и Христо Иванов това не се случи", завърши Николай Бареков.