"Геноцидът на мафията срещу нас продължава и днес, след като вчера ЦИК взе едно абсолютно партийно решение с гласовете на партийно обременени свои членове срещу нас и препрати нашата регистрация във Върховния административен съд.
Днес от Софийски градски съд, след като изтече 7-дневният срок на обжалване, отказват да ни дадат влязлото в сила решение, че "България без цензура" е официално преименувана на "Презареди България". Капанът, който ни беше заложен от г-н Прокопиев и мафията на червенобузките в СГС, щракна. 

Това коментира пред БЛИЦ евродепутатът и лидер на "Презареди България" Николай Бареков по повод отказа на ЦИК да регистрира партията му. 

"Ние сме изправени пред следната хипотеза: Сега ще обжалване невъзможността на ЦИК да ни регистрира като "Презареди България" във Върховния административен съд. Надявам се, че този съд най-после ще възстанови справедливостта и една партия, която не съществува в правния мир "България без цензура" ще бъде заменена от партия, която съществува в правния мир като "Презареди България".

Подадохме изрядни документи, но с гласовете на 9 от нейните членове, които гласуваха с партийните си пристрастия, ЦИК не успя да събере кворум, за да регистрира нашата партия. В противен случай, ако ЦИК ни беше регистрирала като "България без цензура", каквото предложение имаше, ние нямаше да сме спазили законите, тоест на избори щеше да участва партия, която не съществува", обясни евродепутатът пред медията ни.

"Тук проблемът не е юридически, проблемът е, че срещу мен и моята партия беше извършен истински терор и геноцид от статуквото и от мафията. Съдът и ЦИК станаха машата на този терор срещу нас. За разлика от Христо Иванов, който си прави сам пиар като сам пуска жалби срещу себе си и некадърно не успя да се регистрира, ние бяхме с изрядна документация и нямаме намерение да се предадем. 

Всичко това е заради желанието на олигархията ние да не участваме на избори. Ние обещаваме борба с мафията и корупцията и затова има огромна опасност олигархията да не ни пусне на изборите с абсурдни неюридически аргументи", подчерта Бареков.

"СГС да спрат да се крият като мишки и още днес да ни дадат влязлото в сила решение, защото обикновения гражданин страда именно от това беззаконие. Влязло в сила решение в съда, а ние нямаме документ за него, който да предоставим във ВАС, защото искаме още днес да обжалваме.

Ще потърся лична среща с Калоян Топалов, за да обясни как така спира с бюрократичните си номера една партия да се яви на изборите. Задавам въпросът как така той действа в синхрон с реформаторите и представителите на ГЕРБ в ЦИК и с хората Прокопиев. Един от най-яростните ни противници е т.н. адвокат Ивков, който е изцяло машата на Прокопиев и Трайчо Трайков в Централната избирателна комисия. 

Вчера той се държа непристойно. Незаконният Христо Иванов го регистрираха за 5 минути, а законният Бареков три часа им отне, за да не могат да съберат кворум и гласуваха 11 за мен и 9 срещу мен, а адвокат Ивков се държа сякаш е в агитката на "Левски" на някой мач на "Герена", това е недопустимо", заключи лидерът на "Презареди България".