”Бях атакуван брутално от цялото статукво. Не съм от старите муцуни в политиката. От КТБ се откраднаха 6 млрд., но от тях и лев не са влязли в моя джоб”. Това заяви журналистът, евродепутат и лидер на новата партия ”Презареди БГ” Николай Бареков и лидер на в предаването ”Беновска пита” по Канал 3.
”Росен Плевнелиев е приел моята ръкавица и ще бъде проверен от НАП. Имам имунитет на европейски депутат, който е много солиден имунитет, а НАП ме провери 6 година назад - 2-те ми жени и децата. Прокуратурата каза не е законно да проверяваме Росен Плевнелиев. Защо НАП не го провериха? Внесох в прокуратурата всички документи за 3 години назад срещу кликата Прокопиев и Плевнелиев.

Имам писмен отговор от тях, че не могат да проверят Плевнелиев, защото имал имунитет”, разказа Бареков за сигнала, който е внесъл в прокуратурата.

”Милионите от КТБ да кажат къде са! Да бъде добър г-н Василев, да не се крие в Белград. Не може да има двоен аршин в политиката”, заяви той. ”Има офшорни фирми - "Столбърг" и "Уиклеф"! Да се проверят приходите на Плевнелиев и Прокопиев от сделки на тези фирми”, категоричен бе евродепутатът и добави, че също трябва да бъдат разследвани и секретарката на Иво Прокопиев, както и съпругата му и съпругата на Росен Плевнелиев.

”Двете дружества - "Столбърг" и "Уиклеф", за които съм подал сигнал, изкупуват акциите на ”Каолин” от "Алфа финанс холдинг", собственост на Иво Прокопиев, и ги продават на тройно по ниски цени, а после го продават на в пъти по-висока цена. Подобна е и схемата за продажбата на ЕВН”, разкри Бареков.