Евродепутатът Николай Бареков изригна мощно в социалната мрежа с нов гневен коментар срещу поръчковата журналистика. Стрелите на политика отново са насочени срещу водещите на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев и Ани Цолова.
Ето и пълния текст на коментара му: 

Давате ли си сметка, че посредствени хора като Цолова и Николаев получават по 35 бона на тримесечие бонуси и заплати! Срещу какво друго освен слугинаж и поръчкови въпросчета. Те използват ефира на Нова за търговия с влияние и то официално. Манипулират мнението на обществото и разрушават репутации, счупват човешки съдби. Какво друго качество освен "слуги на мафията и символ на поръчковата журналистика" имат тези семпли визуално и интелектуално дълбоко провинциални хорица на средна възраст. Те ли са "умните и красивите", които печелят по 35 бона за по два часа раздумка на кафе сутрин без грам интелектуално напрежение с предварително написани на листята въпросчета. Та дори банкерите у нас не взимат такива бонуси. Нито заплатата на политиците, които са виновни за всичко, не може да се мери с тяхната! Основната публика на Цолова и Николаев са безработни жени, майки и пенсионери, които преживяват с по 200 лева на месец. Тази смешна двойна печели толкова с колкото 350 нормални българи преживяват месечно.

За разлика от панелките в Люлин и Обеля, в които пребивава публиката им, тези двамата се ширят в палати в Драгалевци и апартаменти на Раковска. Сбъднатата мечта на новобогаташа, натрупал имане без да блести с качества. Днешният сутрешен блок, който разруши традициите на Милен Цветков, Коритаров и Бареков, е по проста формула:
Бедни гледат богати. Те са прости, ама и публиката изпростява заради тях. Критикувахте моята телевизия Тв 7, но в нея най-големите заплати бяха по 2500 лева и нямаше бонуси под и над масата. В БТВ взимах на осмата си година по 4000 лева и без никакъв бонус срещу зверски рейтинг от 80% шер. Т.е. 8 от 10 зрители гледаха мен. Колко ли сега гледат Цолова, че взима 20 бона премия? Никога нямаше да назначим подобни кукли на конци на олигархията за водещи на сутрешното шоу, дори и в часовия пояс на Гала.

Тъжно е, че България си има професионални морални ментори срещу 35 бона бонуси и заплати на калпак. Евала на шефа им Иво Прокопиев, който всяка сутрин прави помен с чуждата питка на Нова тв. Рекламният пазар в телевизията не може да поеме такива заплати, уверявам ви като професионалист и познавач на този пазар. Мирише на корупция, много корупция, а в ужким новия и бъдещ антикорупционен закон няма нито ред за корупцията в медиите. Тя е по-страшна от другата корупция, защото идва направо от "амвона". И прикрива престъпленията. Чисти имиджа на бандити като Прокопи и Сие.

Надявам се поне НАП да си свърши работата и тандемът Цолова-Николаев да получат заслужената законова и морална присъда.