Голям скандал, придружен с грозната истина – така може да се определи вчерашната размяна на реплики между президента Румен Радев и съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев.

БЛИЦ припомня, че държавният глава заяви, че „това не е първата лъжа на Асен Василев. Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора и сега плащам цената за своята доверчивост. За съжаление, българите получиха лъжа. Ще надживеем тази шарлатания“.

Малко след това дойде доста странната реакция от страна на ПП, които в последните два месеца, а и не само, биват уличавани в редица лъжи.

Коментар по темата направи и бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, тъй като Асен Василев заяви, че той и президентът се срещали и координирали действията си – нещо, което и Борисов, и Радев отрекоха.

Но грозните реакции от страна на ПП не спряха. Да се чуди човек защо, но коментар по темата даде и бащата на Кирил Петков – Петко Петков. Разбира се той не излезе публично в някое предаване да каже това, ами използва социалната мрежа фейсбук.

Не само това – Петков баща удари президента по най-свидното и обичаното – покойния му баща.

„Румен Радев, навремето разказа една трогателна история, как Бойко Борисов е допринесъл баща му да се разболее от рак и след това скоропостижно да почине. Разказваше историята със сълзи на очи и аз повярвах“, написа Петков баща. 

След това с правописна грешка той допълни: „Смятах, че това е достатъно силен мотив да се бори истински с модела Борисов и му се доверих.

Да вярваш в доброто на хората не е грях. 

Аз не искам да бъда негов съдник“.

Дали е морално в политически казуси да се намесват семейни драми – това оставяме на съвестта на семейство Петкови.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук