Гнилото е в политическата система и в политическите партии, но никой не излиза да говори истината. Не съм го разбрал това сега, но съм се опитвал да го променям -когато виждам, че в партията в която аз съм работил, която аз съм изграждал, никой не зачита хората. Това заяви Димитър Байрактаров в ефира на Би Ти Ви, коментирайки решението си да напусне Патриотите.
„Имаме вече пример, 2.5 милиона възроптаха срещу пропорционалната система, по която се предлагат анонимници и те да нямат право на избор. Тоест да избират едни безмълвни риби, които стоят в парламента и нищо не правят. Хората в същото време се чудят защо нищо не се променя”, каза още бившият депутат.
 
Той уточни, че причината да напусне са листите, защото в тях има хора, които са се компрометирали публично пред цялото общество, а също така ще има и анонимници.
 
Байрактаров призна, че трябвало да бъде втори в листа на партията, а пред него да бъде Волен Сидеров. Той отрече обаче да е обиден, че не е номер едно в листите, а обидата е защото се лансират компроментирани хора.
 
„Всичко е направено така, ако един човек реши да излезе мажоритарно с името си, той почти няма шанс да прескочи цялата тази бариера, която е създадена от политическото статукво”, каза още Байрактаров. „Ако не си бил непослушен и непокорен изпадаш от влака”, добави той.
 
Байрактаров се похвали, че през последните дни са му звънели от всички партии, за да му предлагат челни позиции. Въпросът обаче е бил принципен. „Хората ми предлагат да съм водач на две листи дори. Но аз не искам да заставам с името си пред други хора”, поясни той. Бившият депутат призна, че сред партиите, които са го търсили, не са ГЕРБ и БСП.  

Продължавам като абсолютно независим, категоричен е бившият депутат.