Няма потвърждение за терористична заплаха в момента. Това заяви вицепремиерът в оставка Румяна Бъчварова.
„Българските служби работят по всяка една информация, която може да води в тази посока. Към момента няма доказателства за наличие на такава заплаха. Има лица, които разпространяват такава информация, но това е опит за създаване на психологически натиск”, обясни Бъчварова пред Нова телевизия.

Тя отново побърза да успокои гражданите, че към момента няма доказателства, които потвърждават, че за страната ни съществува реална терористична заплаха.

„Казах, че има информация, че в някои от чуждите медии се разпространява информация за терористична заплаха. В нито един момент не съм потвърдила, че има такава”, посочи вътрешният министър в оставка. 

На въпрос къде са местата, където ще бъдат настанявани още бежанци и колко бежански лагера ще бъдат изградени Бъчварова съобщи, че страната ни е поискала средства за изграждането на три площадки, които да се използват в кризисни ситуации и където да се сложат фургони или палатки. „Информацията, че площадките ще са седем, е невярна. Поискали сме средства само за три площадки”, категорична беше Бъчварова. Тя уточни, че на всяка една от тях ще има относително малък брой бежанци – 200-300 човека. Едно от местата е бивша застава на гранична полиция, което не се намира в населено място. То е близо до Лесово, но няма да създаде притеснение за гражданите.