В навечерието на 100-годишнината на поета Никола Вапцаров, книги с творчеството му на три езика, неговата тетрадка и други спомени ще бъдат представени в рамките на изложбата „Българското наследство - част от културното разнообразие на Европа” в ЕП, организирана от евродепутата Биляна Раева, съобщиха от НДСВ.
В периода от 2 до 4 април изложбата в Брюксел ще представи и Белоградчишките скали, кандидат за едно от седемте нови чудеса на света, инициатива за популяризиране, която  Раева пое при посещението си в Белоградчик. Кметът на града Емил Цанков и племенницата на поета Мая Вапцарова ще присъстват по покана на нашия евродепутат. Изложбата представя още изложението „България в пълен блясък”, на което ще бъдат показани експонати, свързани с българската история и по-специално с нашите християнски корени, експозиция предоставена от фонд ”13 века България”.
От България  Раева кани група от над 30 общественици, журналисти, кметове и симпатизанти. Поканени са и всички български евродепутати. Откриването на изложбата в ЕП е на 2 април от 18 ч.
В рамките на деня, 2 април,  Раева организира семинар в ЕП съвместно с  Виктория Мохачи (АЛДЕ-Унгария): „Трансгранично сътрудничество: подобряване на регионалното развитие и кохезия в България и Унгария”, посветен на добрите практики на неправителствените организации между България и Унгария. На събитието презентации ще направят Иван Кръстев (МТСП) върху транснационалните проекти в социалния сектор,  Петър Миладинов (МК) върху културните транснационални проекти,  Румян Русинов (заместник-директор на фонда за образование на ромите, международна неправителствена организация със седалище в Будапеща) и Натали Вершелд (дирекция регионално развитие на Европейската комисия), която ще представи съществуващи проекти свързани с администрацията. /БЛИЦ