Протести за и срещу кабинета в няколко населени места на страната тази вечер.

Единият протест е организиран от „Правосъдие за всеки”. Шествието в подкрепа на правителството на Кирил Петков започна в 18:00 часа пред Президентството. То е под наслов „Марш за европейска България – в защита на парламентаризма и демокрацията”, съобщава Нова телевизия.

Участниците заявяват, че ден преди вота на недоверие срещу кабинета  трябва да се чуе гласът на свободните граждани след свалянето на Никола Минчев от поста му на председател на Народното събрание.

„Благодаря лично на хората, които се събраха в четвъртък и продължават да се събират и да ни подкрепят в нашата битка за отвоюване на държавата и връщане на нормалност в България”, заяви Никола Минчев, който се появи на демонстрацията. „Може да се стигне и до това вотът да не мине”, каза той пред журналисти.  

В 18:30 пред НС се събират и други граждани, които подкрепят кабинета.

По-късно пред МС се събират протестиращи срещу правителството.

„Надявам се да няма напрежение", заяви още Никола Минчев.

„Опозицията е напрегната и агресивна на моменти. Ще се опитам да направя така, че да се проведат нормални дебати. Надявам се, че ще има депутати, които ще гласуват по съвест вота на недоверие и правителството да не падне”, каза Мирослав Иванов, който в момента е председател на НС.

За утре само в София са подадени искания за 11 демонстрации.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ