Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер пристигна у нас по покана на българския държавен глава Румен Радев. Той беше посрещнат с тържествена церемонията на площад „Свети Александър Невски“.

В президентството Радев и Щайнмайер обсъдиха увеличаването на германските инвестиции у нас и засилването на двустранния търговски обмен, както и военно-политическото сътрудничество между България и Германия.


Благодаря от името на цялата немска делегация за посрещането. Радвам се, че отново имам възможност да посетя София. Не само България и Германия са свързани, но и ние двамата с президента Радев, тъй като бяхме назначени по едно и също време. Това заяви президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер след срещата му с Румен Радев.
 

 

"Помня новогодишната нощ на 2007 г. в София и радостта на гражданите от влизането на страната в ЕС. България не е периферията на ЕС, страната ви е стабилизиращ фактор с много важни съседи", разказа още той. 

"Дипломатическите отношения между Германия и България са дългогодишни", допълни президентът на Федерална република Германия. 
 

"Никога досега отношенията между Германия и България не са били по-тесни. Има добро функциониране на политиката. Множество българи живеят в Германия и много наши туристи предпочита България за почивка. Това е предпоставка за по-тесни икономически отношения. България е важно място и за германски инвестиции", разкри Щайнмайер. 


Германският президент ще разговаря с премиера Бойко Борисов на работен обяд.


 


 


 


 


 





Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!