Президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер ще бъде на официално посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев. Германският президент ще бъде посрещнат с официална церемония на площад „Св. Александър Невски“. По-късно Франк-Валтер Щайнмайер и Румен Радев ще разговарят на „четири очи“ на „Дондуков“ 2.

Двамата ще обсъдят увеличаването на германските инвестиции в България, засилването на търговския обмен между двете държави, сътрудничеството в областта на образованието и науката, развитието на културните връзки, както и военно-политическото сътрудничество. Сред акцентите в разговора ще бъде и партньорството на София и Берлин в Европейския съюз и НАТО. Двамата президенти ще се срещнат с представители на български и германски компании.
В рамките на официалното си посещение в България Франк-Валтер Щайнмайер ще се срещне с председателя на парламента Цвета Караянчева и с премиера Бойко Борисов.

По време на срещата си, Борисов и Щайнмайер ще обсъдят задълбочаването на двустранните отношения и напредъка и развитието на търговско-икономическото партньорство между България и Германия.

На работния обяд, който българският министър-председател ще даде в чест на германския президент в резиденция „Лозенец“, ще бъдат засегнати и въпроси, свързани с европейския дневен ред, както и двустранното сътрудничество в областта на средното и професионалното образование.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!