Един от най-разпознаваемите депутати в "Продължаваме промяната" - Иван Христанов, напуска партията и няма да бъде в листите за следващите извънредни парламентарни избори.

Това съобщи народният представител от ПП Венеция Ангова пред bTV.

"Той ще следва своите амбиции в личен порядък. Христанов даде своя принос за каузата на "Продължаваме промяната", добави още тя. 

Към този момент няма входирана декларация към управителния съвет, каза още Ангова.

"Намеренията на ГЕРБ, ДПС и БСП са да формират мнозинство в зависимост от резултата на изборите. Ние в момента се коалираме с ДБ и ще се борим за първа политическа сила. Това ще бъде основната бразда кое обединение ще бъде по-голямо след тези избори”, каза Ангова.

“Ние с БСП сме показвали, че можем да си партнираме. Нашите разграничителни линии са корупцията и няма как да адресираме проблеми на ГЕРБ и ДПС, а после да седнем на една маса с тях, да говорим и да си стиснем ръцете”, смята тя.

Според нея има новата задруга между ГЕРБ, ДПС и БСП, която ще се опита да убие опонентите си с още едни избори.

“Ние видяхме, че те имат намерение да се коалират. Дори чухме, че Мустафа Карадайъ има намерение да влиза в управление, а това много рядко се случва за ДПС. Вече има някакви договорки, за които ние официално не знаем”, добави Ангова.

“За мен 48-ото Народно събрание беше само на първо четене. Направих справка и видях, че 27 законопроекта са приети само на първо четене, сред тях е и антикорупционният закон, който чака три месеца, за да бъде вкаран на второ четене”, каза тя.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук