Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е прибегнал до ключов ход в своята формация, малко повече от месец преди предсрочните парламентарни избори, научи ексклузивно агенция БЛИЦ.

Един от лидерите на партията Младен Маринов ще поеме тежката задача да стане областен координатор на ГЕРБ в София област. Това ще се случи официално от сряда.

Борисов е взел това решение, защото бившият вътрешен министър доказа с годините, че на него може да се разчита безрезервно. Младенов успя да се издигне в йерархията от заместник директор на СДВР до началник на същата институция.

През 2017 година той бе назначен от президента Румен Радев за главен секретар на Министерството на вътрешните работи, а през следващата година оглави ведомството.

Младенов се изправяше рамо до рамо с лидера си във всички политически и чисто човешки битки. Той отдавна е доказал професионализма си, като участваше във всички предизборни кампании на ГЕРБ и изпъкваше с добрите си резултати.

Медията ни научи още, че Бойко Борисов все повече ще дава път на младите лъвчета в партията, които да поемат юздите след време. По това направление Младенов също е точният човек, защото той е известен сред членовете и симпатизантите на ГЕРБ, че обича да работи с млади хора и да им помага да се развиват. 

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук