През последните седмици имаше доста изтичане на информация, което се оказа измислица. Нека видим как ще протекат преговорите. По излезлия списък не виждам кой знае какви бурни обществени реакции." Това коментира в студиото на Нова Лена Бориславова от Продължаваме Промяната.

Бориславова успя да изнерви екипа на медията след огромното си закъснение за ефир, за което обвини столичните задръствания.

"Ние ще разчитаме на множество механизми с мнозинството, което имаме в Парламента и в изпълнителната власт.", каза тя, коментирайки изтеклият списък с министри по медиите.

"Всички механизми в държавата са много дълбоко проядени и трябва да се действа", твърди Бориславова.

"Стремим се да постигнем ефективна антикорупционна комисия. В коалиционното споразумение са много добре подчертани сроковете, в които някои законодателни инициативи трябва да се случат", обясни тя.

"Няколко са начертаните мерки за смяна на главния прокурор - Една от тях е политическа декларация за подаване на оставка. ", каза Бориславова.

Асен Василев обяви чистка на 30 000 чиновници и разкри кои данъци ще отпаднат

По Повод изявлението на Василев, че 15% от държавната администрация ще бъде съкратена Бориславова коментира: "Това, което ние предлагаме е оптимизация и дигитализация, което се очаква от доста време. Аз съм сигурна, че ще има предложения за преквалификация на тези специалисти."