Не сме отворили шампанското, ще го сторим, когато има формирано правителство. Тогава ще сме оправдали гласуваното ни доверие. 

Това заяви адв. Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" в ефира на БНТ и предаването "Още от деня".

"Днес е имало три срещи. С ИТН, БСП и ДБ. Имало е конструктивен диалог, обединение около формата на обсъжданията за формиране на коалиция и всички гледат оптимистично за сформирането на правителство", каза бившата активистка от ДБ. 

Лъсна нова схема на Кирил Петков с назначената от него в ББР адвокатка с 8000 евро заплата

"Това, което видяхме, е че имаме готовност от всички парламентарно представени партии, да разговаряме конструктивно за политики, а не за постове. Имаме много общи опорни точки, кризите са ясни, знаем от какво се нуждае всяка една сфера. Оптимизмът ни не е химера, всеки осъзнава отговорността да има правителство", каза тя. 

"Не мога да се съглася, че съдебната реформа не е приоритет на партиите, с които разговаряхме. Тя е нужда и ще започне именно от фигурата на главния прокурор и от КПКОНПИ", заяви тя.


„Не се плашим от дебат, включително и с представители на ГЕРБ и ДПС. Важно е да гарантираме една нова справедливост на българското общество“, каза Бориславова.

По думите й ПП ще говори с ГЕРБ и ДПС. „Ние няма да преговаряме с тях за коалиция, но ще преговаряме за конкретни цели, планове и стъпки, за да имаме резултати. Това искат да видят хората, не партия, която е сама за себе си“, каза тя.

Тя коментира и отношенията с партия „Възраждане“: „Някои от техните идеи ни се виждат трудно приложими и не са в нашата адженда. Трудно е да преговаряме с тях“, заяви девойката от ПП.

Според нея шансът да не се направи кабинет е изключително малък.

"След срещата днес Слави Трифонов също е изразил готовност да влезе в подобен формат на преговори, какъвто е бил предложен", разкри Бориславова. 

По думите й няма шанс за правителство на малцинството: "Ще има коалиционен кабинет, сигурна съм", заяви тя.