Бойко Борисов заяви по БНТ при завръщането си в София, че е бил един ден в неплатен отпуск, който бил пуснал още преди месец. Той отново отрече да е наричал хората "материал" в изказването си в Чикаго. Според него думите му са предадени манипулативно.
Според Борисов тази манипулация е била подготвена от БСП и ДПС. Борисов уточни,че от неказани негови думи се е стигнало до истерия. „Единственото, което пожелавам на президента Цървенкоски, е Македония да стане член на ЕС и НАТО", каза той.
Питайте Станишев за безвъзвратно загубените милиарди за България, БСП и ДПС я превърнаха в най-корумпираната държава в Европа. Няма по-бедни и по-износени от нашите пенсионери благодарение на БСП, каза Борисов. Благодарение на ДПС нашите мюсюлмани са най-бедни и необразовани. В САЩ убеждавах хората да се върнат, каза още лидерът на ГЕРБ.
БСП отново инспирира кризата с отпадъците, такава криза няма да има, бе категоричен столичният кмет. БСП въздейства на КЗК, нали искахме да се отървем от Вълка, а сега социалистите се хвърлиха да му помагат, за да има криза, добави той. /БЛИЦ