Обещанията си към инвеститорите в България съм ги изпълнил, заяви премиерът Бойко Борисов. В Търговище той се срещна с голям инвеститор, който е разкрил над 3000 работни места в Североизточна България. 

"Малко по-нагоре на 200 метра е новата газова станция, така че новото разширения и новите инвестиции, които ще направите, изискват повече електричество, повече газ и то евтини. И за това се разширявате", каза лидерът на ГЕРБ.

"Има много специалисти, които обясняват "привличайте инвестиции". Първо направихме пътя, правим магистралата "Хемус", докарахме им ток, докарахме им газ. Мярката  60/ 40 работи още работи.  После се чудят защо мюсюлманите, ромите и всички българи гласуват за нас - защото им създаваме работни места, за да си изкарват честно и почтено хляба", каза още Борисов. 

Според него у нас сме пример за етническа толерантност в региона. "Най-верният начин сме го намерили ние. Без да разделяме, а да обединяваме хората", каза Борисов. 
По думите му ГЕРБ са си обещали "работа, работа, работа" и хората да са доволни, а другите разчитат на "приказки, приказки, приказки".
"Обичайните заподозрени, по-полека, да не се пънат така, както са се забързали за власт и голяма баница. То е само работа", заяви още лидерът на ГЕРБ. 


 

Борисов инспектира и участъка от магистрала "Хемус" край Търговище. Заедно с него бе и зам.-министър Николай Нанков. Чакаме само да се оправи времето и да се сложи последния слой асфалт, заяви премирът.

Нанков отбеляза, че на терена са намерени ценни археологически находки, над 140 антични обекта. Допълни още, че има 7 големи виадукта, най-високият от които е 22 метра. 

Нашите зрители видяха постиженията ни в газопреносната система, в електросистемата и в магистралната структура. И това е по време на нашето управление. Другите нека се упражняват в каквото си искат, заяви Борисов.