Националната информационна система за борба с COVID-19 ще помогне за облекчаване на работата на Оперативния щаб, на здравните заведения, на полицаите, както и на всички граждани, които ще получават бърза и надеждна информация. Това написа премиерът Бойко Борисов на страницата си във фейсбук.

Премиерът мрачно: След две-три седмици ще сме в Ада


Премиерът уточни, че приложението ViruSafe скоро ще бъде достъпно за сваляне и добави, че апликацията е безплатна и ще може да бъде използвана от всеки един българин.

"Благодаря на хората, които абсолютно безкористно разработиха тази система. Призовавам всички да си стоят вкъщи и да използват апликацията. Вчера от Световната здравна организация отново се произнесоха, че социалната изолация трябва да продължи. На този етап мерките не трябва да бъдат отслабвани, не може да си правим експерименти с живота на хората", уточни още Борисов.

Припомняме, че до момента смъртните случаи на хора, дали положителен тест за коронавирус, у нас вече са 17. Мъж на 54 г. е починал днес в болница “Света Анна”. Пациентът е страдал от ХОББ, диабет и хипертония, дал е и положителна проба за коронавирус. 

Също днес в УМБАЛ “Света Анна” е починал и 86-годишен мъж с COVID-19, който е страдал и от белодробна недостатъчност и сърдечни заболявания. Малко по-рано днес стана ясно, че 48-годишна жена е издъхнала в "Пирогов".