Министър-председателят Бойко Борисов поздрави Доналд Тръмп за избирането му за президент на САЩ и пожела на него и на американския народ здраве и благоденствие. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.
„Ценя изключително високо достигнатото ниво на приятелство и стратегическо партньорство между нашите две страни. Искрено вярвам, че при Вашата администрация България и САЩ ще продължат да надграждат постигнатото”, посочва в поздравителната си телеграма Борисов, като потвърждава, че българското правителство ще продължи да полага усилия за пълното разгръщане на потенциала на двустранните отношения.
 
Министър-председателят отбелязва отличното сътрудничество между България и САЩ в областта на отбраната, борбата с тероризма и организираната престъпност в драматично променената среда на сигурност в глобален мащаб. Той изразява благодарността си за полученото съдействие за модернизацията на българските въоръжени сили.
 
„Същевременно съм убеден, че можем да направим още много за разширяване на присъствието на американския бизнес в България. Надявам се и на напредък в диалога за премахване на визовите ограничения за САЩ, което ще разшири възможностите за преки връзки между гражданите на двете страни”, посочва премиерът Бойко Борисов.