Трябва да се вземат всички мерки управляваща коалиция да си отиде. Това заяви неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Боросов пред БНР.

Според него  упрваляващите трябва да бъдат премахнати от властта възможно най- бързо, след като вчера премиерът и ледер на БСП Сергей Станишев е дал заявка за втори мандат.

Първанов конструира тройната коалиция, а  сега казва, че не е конституционно да направи консултации за създаване на служебно правителство при тази криза, каза Бойко Борисов. Той уточни, че в ГЕРБ има много сериозни юристи и   ръководството на пратията е наясно, че държавният глава не може да го направи по конституция. Става дума за консултации, както го направи на времето Петър Стоянов. Самият Първанов като лидер на БСП присъства тогава на тези консултации, напомни Борисов. Ние знаехме, че вотът на недоверие срущу правителството  не може да мине. Съжалявам, че президентът не направи нещо добро за страната в този момент. Това не само не стана, а напротив той го неглижира и по този начин Първанов доказа, че си остава в БСП.
Борисов каза, че са много полезни срещите му с ДАНС
. Това не е била първата му среща и Борисов каза, че те си сътрудничат. По повод случая с Ангел Бончев, Борисов каза, че неговите похитители са направили рекламен ход, а това не добро за обществото. /БЛИЦ