Премиерът в оставка Бойко Борисов одобри отпускането на 7 милиона лева за МВР в рамките на план за логистично обезпечаване на Национална специализирана полицейска операция за превенция и противодействие на битовата престъпност в Република България. Това се случи по време на извънредно заседание на Министерски съвет, на което това бе единствената точка.
„Година и половина слушах - не може, няма как, нямаме ресурс. Това ни изправяше пред две възможности, или да правим инцидентни акция с помощта на полицията и Жандармерията и да изхарчим ресурса или да осигурим засилено полицейско присъствие. Благодаря на законодателите, че в края на годината дадоха възможност на бивши военни и полицаи да бъдат назначавани да патрулират в селата. Сега над 1000 човека се подготвят, за да станат полицейски служители. Ще направим всичко възможно да има повече полицаи по улиците“, заяви премиерът.

„7 милиона даваме за да се обезпечат за следващите три месеца полицейските патрули. Ако следващото правителство има желание да ги продължи - да даде пари, ако не - като се върнем, ще продължим“, категоричен бе Борисов. Премиерът Борисов не пропусна да поздрави хората по случай Богоявление.

Той се пошегува, че хората в Калофер се готвят за празника от 3:30 часа сутринта за ритуалите в студената река. „Това е хубава традиция. Не е лесно да влезеш в студената вода, ако искаш да излезем и да те хвърля в снега, да видиш какво е“ - обърна се той към някой от присъстващите на заседанието. Накрая Борисов добави: „Имаме готовност и 30 милиона да дадем, но ще оставим на следващото правителство да прецени“.