Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов написа критичен пост в социалните мрежи по повод поведението на управляващите по повод ултиматума на Русия за изтеглянето на силите на НАТО от България. Ето какво написа той в личния си фейбук профил.

"Вече повече от 3 часа българският президент, министърът на отбраната и външният министър мълчат оглушително по скандалния призив на руското външно министерство НАТО да се изтегли от България.

След като темата беше повдигната остро от опозицията в парламента в лицето на ГЕРБ, премиерът Петков отиде в Народното събрание и прочете няколко изречения.

Подобно поведение на управляващите е скандално в момент, в който Москва се опитва да се меси във вътрешните работи на страната ни и да решава въпроси на българската национална сигурност.

В знаков ден за България като днешния, ясно ще си проличи кой е държавник и може да защити българския национален интерес и суверенитет! Сега ще си проличи ясно кой какво защитава. Сега е времето и да видим кой ни е съюзник и кой не!", написа Борисов.

Както БЛИЦ писа по-рано се появи информация, че от руското външно министерство са съобщили, че сред предложенията за гаранции за сигурност е изтегляне на силите на НАТО от България и Румъния! Това се отнася за държавите, които се присъединиха към алианса след 1997 г.