Повече с Христо Бисеров и компания няма да се занимавам. Те знаят, че мога да ги осъдя, знаят, че ще искам експертиза на хартиения носител. Това е нагла лъжа, манипулация и политическа поръчка. Това каза столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият главен секретар на МВР поиска цялостно разсекретяване на делото по случая Сретен Йоцич.
„Действително готвеше се бягство. От затвора ми се обадиха наши агенти да ни предупредят, че са го изкарали вече в изолатора. Но по този начин те ме изкарват и дават възможност на Йосич да знае, че лично съм участвал и съм препятствал всички тези възможности – да избяга или да се отърве от правосъдие. Това е целта. С една дума – правят си алиби, ако един ден се случи нещо”, каза Борисов.

„Парадоксът е, че всички тези материали са в прокуратурата. Аз държа – нека ги разсекретят. Видно е, че вече държава няма, нека да издъним и холандците и всички, които са го искали. Щом мен ще ме залагат така – цялата разработка на масата публично! И там ще видите дали НСБОП ми е докладвало, дали стоят моите резолюции, всичко. Ще видите колко евтин е този депутат, който го е казал", допълни той.

На въпрос дали се чувства национално съкровище, Борисов отговори: „Абсолютно". "Когато съм бил секретар съм намирал, задържал и екстрадирал по искане всеки международен престъпник. А какво е казал някой мъртвец на друг, който го съдят за убийство, оставям на Бисеров и компания, защото това е тяхната среда”, каза още Борисов.   /БЛИЦ