"Вие ли ме паднахте в Асеновград? А, ето сега виждате - още един-два месеца ще е готово всичко", това заяви премиерът Бойко Борисов, който е в село Тополово, Асеновградско. Думите му бяха по повод строежа на многофункционална спортна зала за волейбол и баскетбол. Спортното съоръжение ще бъде използвано и като физкултурен салон на ОУ „Отец Паисий“, за което настоятелни майки го "нападнаха" преди време.

"До два месеца ще е готово. Ей, така трябва да направим навсякъде", това заяви премиерът, с когото бяха здравният министър Костадин Ангелов и спортният министър Красен Кралев.

Искам да кажа нещо важно тук, защото има много хора, които обичат да си преписват заслуги. 

Знаете, че възникна проблем с "Астра Зенека", но от петък вечер вече имаме официално имаме данни, че от този месец сме договорили да дойдат 2 милиона и 700 хиляди ваксини от Пфайзер". Много съм щастлив. Тази новина още ме радва.

Май месец - с вече ваксинирани над 3 милиона и оздравели, ще имаме колективния имунитет.

Притеснявам се, че започнаха да се появяват и страшни неща за Джонсън и Джонсън, а имаме договорени доставки и за тях. В общи линии търговската война тече със страшна сила", поясни премиерът, който разкри, че цените на ваксините са се вдигнали много.

"Хората да са спокойни. Имунизацията ще върви с пълна сила", увери Борисов.

"ГЕРБ е отличник в изборите. Няма друга партия, която да е излизала от пълен мандат и пак да е спечелила изборите.

Омразата към нас е, че ги побеждаваме. Най-щастливи ще са, ако не се явим на избори, но...", заяви лидерът на ГЕРБ

БЛИЦ припомня, че по-рано днес премиерът загадъчно обяви: "Първа политическа сила сме! Доволен съм, а хората ще бъдат още по-доволни след няколко дена".

Премиерът бе почерпен и с мекици, но отговорът му бе неочакван. "Аз мекици не обичам, но ще взема за ей това момиче, за да си я яде в колата. Ето, отсрамих те", заяви Борисов, подавайки мекицата на ПР-ката му Севдалина Арнаудова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!