Едно птиченце ми подсказва, че Берлинският процес догодина пак ще е в София. Това заяви премиерът Бойко Борисов след Осмата среща между държавните и правителствените ръководители на страните от ЦИЕ и Китай в Дубровник.
"На военновъздушните ни летци съм обещал най-добрите възможни самолети, които да издигнат моментално на дрugo равнище във всички програми на HATO българската авиация. Парите сме ги отделили и в момента, в който стане факт сделката, влизаме веднага, актуализираме бюджета с тази сума и плащаме", добави премиерът.

"Относно кога колко и как – обещал съм да е бързо и да не протакаме. Идеята е преди парламентът да излезе ваканция, макар че някои са във ваканция постоянно и не работят, да приключим и да дадем на летците ни най-доброто", каза още Борисов.

"В сряда на МС решихме да възстановим и Висше Военно Въздушно Училище "Г. Бенковски" в Долна Митрополия", добави той.

"Вече сме 17 + 1 . Това, което стартирахме в София миналата година, Гърция вече е присъединена. Друго - мозъчният тръст на вече 17+1 ще е в София. Подписаха се договори за пристанища, жп линии. Следващата среща ще е в Китай", обяви министър-председателят Бойко Борисов. 

"С Ципрас и с китайския премиер говорихме сега. По модела на хърватския мост ще направим подобен от Гърция до Румъния и Сърбия, през България. С Виорика Дънчила сме се разбрали и най-вероятно другата седмица ще направим първи копки на мост от Свищов", обясни той.