От 34 на 7% намаля контрабандата и тази тенденция ще продължи, защото е изгодна за бюджета. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който участва в среща от Инициативата срещу незаконната търговия с цигари.  
„Винаги съм казвал, че най-голямата черна маса пари, организираща и правеща корупция в държавата, е контрабандата. Това са 100% черни пари само за часове или няколко дни, които се получават в  кеш. Неслучайно толкова проучвания се правят по тази тема, защото в парични измерения става въпрос за трилиони в Европа, милиарди в България. И тези пари замърсяват цялата система. За да мине един контрабанда, ти трябва митничар, граничар, данъчен, покровителство по места. И това са огромни маса пари”, посочи Борисов.

Той благодари на прокурорите. „Когато става въпрос за парите на бюджета и на държавата, мисля, че една добра координация не би била лоша”.
 
"Само преди седмица беше заловен един контейнер, първо ми се обади Костов, а след това от БОП, което се оказва, че работят едновременно. Тази група правеше убийства и други грабежи. Тенденцията ще продължи да намалява, защото е добре за държавата. Тези акции не са само за акциза на цигарите, но за горивото и алкохола.
 
Тук не мога да не похваля БОП и международното сътрудничество на прокуратурата, защото голяма част от нелегалните фабрики са разбити”, каза още той.
 
„Сега сме в челната петица. Дори колегиите от Румъния са с два пъти повече контрабанда от нас. А като гледам Обединеното кралство каква стрелка имат нагоре...”, посочи Борисов.