Много хора обичат да се правят на това, което не са. Няма да говоря за правни теми, където хората учат с години. Най-важното в Конституцията и промяната й е съдебната реформа - разделянето на съвета, повече съдии, по-малко прокурори. Това заяви Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента. 

"Винаги сме слагали Христо Иванов пред черта, защото го работи от години и аз му се доверявам", каза още той.

Попитан дали се гордее, че е част от този кабинет, Борисов отсече: "Гордостта ми блика отвсякъде. В нашето споразумение е записано, че при ротацията - всеки министър минава на оценка. Още днес може да разберат какво е да управляват без нас. Не ми харесва това, че закони се изменят по няколко пъти. Надявам се, че след ротацията държавата ще е в по-добро финансово състояние", каза още той.

Слушах министър Тагарев и съм много възмутен от това, което каза той. Не му прави чест, заяви той по повод проекта за Страйкърите.

"Все пак това е парламент. Не съм доволен, че някои закони ги променяме, след като сме ги приели. Да приемем, че е млада коалицията, неопитна. Трябва да се изпипват, особено подобни закони. Наслушах се, че се крадат по 10-8-4 милиарда на година. Надявам се, че след изборите, като гледаме бюджета, ще е по-добре", каза Борисов. 

"Кирил Петков абсолютно нищо не може да прави, затова от рано сутрин говорим с часове по телефона", каза още Борисов.

Борисов коментира и дали би приел министри от ДПС. Ако имат хора, които да се справят по-добре с работата, защо да не станат министри", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ напомни вчерашното си изявление - че при ротацията ще се огледа работата на всеки министър и ако има по-подходящ кандидат, ще бъде сменен.

„Това за мен са съществените неща. Видях напрежението в обществото – затова няма да подкрепя предложението за смяна на националния празник. До декември има време всичко това да се чуе”, уточни Борисов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук