Няма спор за никой, включително и за тези, които най-силно хейтят Европа, че това е най-доброто място за живот. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на форум под мотото „Европа започва във Вашето село/град/регион“, предаде „Фокус“.

„Много е трудно след шефа (бел. ред. Жозеф Дол) да говориш, но така са ни наредили. Няма спор за никой в Европа, включително и за тези, които най-силно хейтят Европа, че това е най-доброто място за живот. Кой би напуснал Европа? Неслучайно миграционният поток е към Европа, защото това е най-доброто място за живеене, с най-добрата инфраструктура, иновация, екология, дори абсурдни социални системи. Всичко най-добро е направено тук в Европа. Няма никакъв спор. Аз съм живял и по времето на Съветския съюз, каква радост беше, когато отидем на Запад да видим свят“, коментира Борисов.

По думите му това е били нещо нечувано. „Аз покрай спорта имах възможност да видя. Разликите бяха колосални. Сега отиваш в Братислава, Прага, Будапеща и между Виена няма разлика – само за 10-15 години. По-навреме трябва да отчитаме коварството на тези, за които говорите“, каза още Бойко Борисов.