Премиерът Бойко Борисов провежда дебат в Института за дясна политика. Министър-председателят разговаря с журналисти по актуални политически и икономически въпроси.

"Не можем да се сърдим на хората. Всеки обича да е безплатно. Но такава дума "безплатно" няма. Трябва да вземеш отнякъде. По-бедните стават още по-бедни, ако не вземеш от по-богатите. Моята баба казваше: "Учи, дете, да не работиш". Това беше лозунгът до 90-та година в социализма. Да учиш, за да не работиш. А ние сме дали 51 милиона за образованието", коментира Борисов.

"Трудно се отстояват десни политики сега. Подложени под стреса на коронавируса и натиска много правителства правят глупости. Вкарват в спирали икономиките си. COVID-19 си е факт", отбеляза той. 

Борисов коментира, отговаряйки на въпрос, че е изключително нормално да има нормална политическа обстановка, защото никой няма да инвестира там, където има несигурност и нестабилност. 

Финансовият министър Владислав Горанов отбеляза, че подходящата конкурентна среда и квалифицирани хора са били едни от акцентите в икономическата програма на правителството.