Ген. Радев не е водил битка с мен, не се е борил. Каза ми какво според него е правилно и аз съм го направил. Това заяви в ефира на bTV премиерът Бойко Борисов по повод на думите на Радев, че министър Ненчев трябва да подаде оставка.
"Кой ни охранява небето? Сега ще правим учение, ще участват американски Ф15. Едновременно с това тече учението "Славянско братство" на Русия и Сърбия.  Бях преди месец в Пловдив и ви показах всички самолети. Толкова самолети България не е имала от 2002 година. От казаното от ген. Радев едно е ясно, БСП нямат кандидат. От тази партия няма нито един човек, който да става. Те търсят един военен, за да си измият ръцете, ако загуби", заяви Борисов.

"Нека минат президентските избори и да видим как ще се справим на тях. Да е казал, че Ненчев трябва да подаде оставка като е бил на позиция?" запита Борисов относно изказване на ген. Румен Радев. "Толкова обичам Стефан Данаилов и като гледам те как го експлоатират. Той едвам ходи, те го влачат, а вчера едвам, едвам седна на стола само и само за да ги бутне малко", заяви премиерът.

"Казал съм и пак го казвам, аз ще се кандидатирам на следващите президентски избори", отсече отново Борисов.

"Разликата между мен и Корнелия е, че всеки един от партията ни става за президент. Всеки един е станал известен докато е бил в ГЕРБ. На втори октомври събирам всички, ще е минал ретроградния Меркурий. Катя Захариева най-много ме тормози с тия неща. На втори ще кажем нашия кандидат. Опитват се да ни казват, че сме нямали. На втори ще пуснем всичко и като плакати, картички и видеоматериали по темата, за да видят, че от много време имаме кандидат" сподели Бойко.

Според него на всяка една дама от партията му й отива да е президент. "ГЕРБ съществува благодарение на хората. От втори октомври до 6 ноември ще им втръсне. Нека да се съсредоточим. Дайте септември да сме консолидирани за мигрантите, да постигнем добро за Бъглария и да направим така, че за енергетиката газовия хъб "Балкан" да заработи и да платим руските реактори, защото сме задължени и да видим какво да ги правим", заяви БорисоВ.

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ СЪВЕТА НА БОРИСОВ КЪМ РАДАН КЪНЕВ