"Ох, отдъхна си! Мислех, че след като сте тук ще протестирате", това каза премиерът Бойко Борисов в началото на днешния Министерски съвет.

Думите му дойдоха, след като представители на тютюнопроизводителите, които бяха на заседанието, благодариха на министър-председателят и правителството за допълнително отпуснатите пари, които са получили.

"Моят ангажимент към вас се изпълнява. Продължаваме да работим в диалог с всички и тези най-трудолюбиви хора да бъдат спокойни и овъзмездени за своя най-тежък труд", каза премиерът."Досега с председателят на ЕС говорихме. Той отиде за Анкара. Полагам големи усилия с дипломация, мир и разбирателство да потушим конфликта и да се върнем към нормалните си ангажименти", каза министър-председателят."Хиляди хора страдат. Напрежението расте. Това не е добре за региона, инвестициите, бизнеса и туризма", призна Борисов.Премиерът съзря и обща опасност между бежанците и коронавируса: "А пък и при коронавируса опасността от големи групи хора, които се движат, е още по-голяма".

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!