Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до премиера на Република Казахстан Аскар Мамин по повод самолетната катастрофа на 27 декември край Международното летище „Алмати“, довела до многобройни човешки жертви. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

„Бих желал да изразя чрез Вас своята съпричастност към болката и страданието на близките на загиналите и да пожелая скорошно възстановяване на пострадалите в инцидента“, отбелязва премиерът Борисов в съболезнователната телеграма до Аскар Мамин. 

Външният министър Екатерина Захариева също изпрати съболезнователна телеграма до своя казахстански колега Мухтар Тлеуберди.

„Моля да предадете на семействата и близките на пострадалите моите най-искрени чувства на съпричастност и състрадание“, пише министър Захариева.

БЛИЦ припомня, че инцидентът стана рано тази сутрин. Малко след това стана ясно, че броят на жертвите продължава да расте. Наред с това се появи и смразяващ кръвта разказ на една от пътничките, летяла с разбилия се самолет.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!