С Алексей Петров, който направи сглобката, бяхме в един отбор с Кирил Петков. Истинският баща на сглобката беше Алексей Петров, той гарантира пред мен за тях. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в София. 

Те си бяха заедно, с Алексей Петров. Който квото виновен, Борисов му виновен. За всичко. И накрая на изречението, ама ще преговаряме само с Борисов за нова сглобка. Какво повече да ви кажа по темата. Виждаме, действително един начин на мислене, който не знам дали да го коментирам изобщо, каза още Борисов относно отношенията с ПП-ДБ и възможността за нова сглобка след изборите. 

"Те не се чувстват виновни за нищо. Каквото и да направят друг е виновен. Василев казва: Мария Габриел е лицето на мафията". А вчера Денков казва: "Мария е жертва на Борисов. Аз ли съм карал Асен да говори тези работи", попита той. 

"Когато преговаряхме за правителство, бяхме само аз и Василев. Аз пишех на лист. Листа остана в него, но той потвърди, че е така. Ние бяхме на един вътрешен министър от правителството. Защо им е трябвало вътрешен министър, защо им е трябвал ДАНС, прокурор?

От последните дни става все по-ясно. Това бе червената линия. Аз не съм преговарял с Пеевски. Петков си призна за регулаторите, че Делян Пеевски му е отстъпил. Само, че сега опорката им е, че Пеевски командва ГЕРБ. Аз толкова съм надживял егото през тези години. Както каза Фандъкова: По добър премиер от тебе няма", каза още Борисов. 

"Като главен секретар най-известната фигура бе главен секретар. Айде бастисаха я тази длъжност. Следят ме ако кажа някоя шопска дума и те я хванат. Опорочиха. Станах кмет, а те докараха Терзиев, сега и кмет ме е срам да кажа, че съм бил. Премиер станах а след мен какво сложиха. Яд ме е, че ми седят портретите до всички тези хора в МС. Това е истината. Но те не са приятели на истината", продължи той. 

Борисов отново коментира, дали ще работи отново с ПП и ДБ

"Никой не е гадател в политиката. Никога не се казва никога, защото светът е страшно опасен в момента, взривоопасен. И Близкия изток, и войната в Украйна.

След тази огромна помощ, която гласуваха САЩ, ще става все по-яростна. Мощната европейска подкрепа, и ние сме в нея, ще става все по-силна.

Затова отварям тази скоба, не се знае в следващите месеци светът как ще изглежда. Затова в тази ситуация може да се наложи да правим движения за стабилност. С последните събития, които умишлено не коментирам, защото Петков заподозря, че едва ли не аз чрез Пашата имам влияние върху Корал и всичко, което се е случило за тези фалшификации, е абсолютна лъжа, това не е истина, това не е вярно.

Всичко научих от разследващите сайтове. Не съм знаел, че в подобни неща прозира начина на мислене. Прозира как може да се явиш като свидетел и да арестуваш хора незаконно.

От Департамента на САЩ се посочва, че е незаконно. Българският съд каза на две инстанции, че е незаконно. Но ние с колегите се прележахме в килиите, само за да им задоволим егото да нарушават закона и да арестуват.

След това всичко, което виждаме в последните месеци, разкрива защо неистово всеки ден се говори за прокурор, ДАНС, МВР. С Меркел 2009 година, когато правихме правителството, тя каза: Българите сте интересни, в Германия се караме за финансов и социален министър, защото през тях може да си направите политиката, вие тук се карате за вътрешния министър", разкри Борисов. 

"Всичко останало те имаха, всички министерства, служби, премиер, агенции, всичко. Не съм си го обяснявал , но инстинкта ми ме караше да не бързам с взимането на решения по тези теми.

Само това не им удовлетворих, всичко друго "за". Още повече си задавах въпроса, нито военното разузнаване, нито контраразузнаването, нито ДАНС са назначавани от ГЕРБ, назначавани са по тяхно време, ратифицирани от Радев. И както се казва власт власт възпира.

От едната страна президента, те от другата. Не, всеки ден искаха. И впоследствие разбрахме, единия давал показания за незаконни арести, другия фалшифицира, третия ходи по министерствата, за да казва, че ям хора. А човека, дето съм го изял - жив.

Показанията срещу мене са един, който чул друг да казва, че Бойко ще го изяде на кайма. А човека си е още в здравното министерство. Оправдания. Хубавото е, че особено в Оборище живеят и умни, и интелигентни хора. Голяма част от техните избиратели.

Никога не сме казвали, че сме идеални, грешели сме, извинявали сме се, връщали сме назад, Но те сега разбират, всъщност , дори оправданията им звучат нелепо", каза още Борисов. 

"Ако някой го е плашил преди време, ние заедно с него, благодарение на нашите депутати взехме решенията за Корал, Иракли, където плажовете ги защитихме от всичко. Нито веднъж не е повдигнал такава тема. Направихме всичко, което той поиска за защита на тези плажове. Сега изведнъж се сетиха за списъците. Трябва да се срамувате, че сте говорили за такива работи", припомни Борисов относно скандала около Петков и плажа Корал. 

ГЕРБ може отново да са сами след изборите, заради новата коалиция в парламента 

"Проблемът е липсата на партньори, за ГЕРБ говоря, че е проблем. В момента след, изборите може пак да изпаднем в изолация. Защото политическото решение, "Възраждане", ПП, ДБ, ИТН БСП да свалят Желязков показва новата коалиция.

Показва политическо решение. Тук в парламента, се видя сговора между "Възраждане" и ПП и ДБ. Начина, по който "Възраждане" иска да предпази от явна любовна връзка помежду си, затова само ПП, ДБ и БСП внесоха предложението , а останалите ги подкрепиха. Това е четворна коалиция.

Имам право така да ги нарека, защото след избирането на Рашидов, те ни нарекоха хартиената коалиция. Няма нищо странно. ПП-ДБ имаха официална коалиция с БСП и с ИТН. Сиреч, старата любов ръжда не хваща.

И "Възраждане" си става една сериозна коалиция", обясни Борисов.

"Това е истинският проблем. Затова ние сме длъжни да имаме висок резултат, за да не може те да безчинстват, да спрат помощта за Украйна.

Да не идват при нас, те си имат "Възраждане". Във Варна те си избраха кмет, те са много конспиративни. Да се надяваме, че ДПС няма да отидат там, че ще хартисаме съвсем сами. 

Всеки ден говорят за Пеевски, цялата мъка е да си го привлекат с ДПС на тяхна страна, както си бяха заедно. Но сега понеже на Христо Иванов му трябва Росенец, да се бие с ДПС, а на ДПС му трябва да се бие с Иванов, за да стегнат електората. А след изборите ще се съберат", прогнозира лидерът на ГЕРБ. 

ГЕРБ ще влиза в управлението, само ако има мощен резултат. Да имат ключова роля. Повече ние в сглобки не участваме. Това са порочни практики. Без бюджет, без План за възстановяване – държавата хептем си отиваше, заключи Борисов.